Sunday, July 13, 2008

Eingelegte Bohnen (Pickled Green Beans)

Recipe from my Tante Helga (scroll down for German version)

Fresh green beans (or wax beans), cooked but not too soft.
Spices, according to taste:
Summer savory
Dill
Tarragon
Onion
Horseradish
Mustard seeds
1 bayleaf
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
1/2 cup vinegar
4 cups water

Boil the water with the salt, sugar, and vinegar until the sugar dissolves. Pour over the beans.
Let stand a few days. Guten Appetit!

We ate this last summer at my aunt’s house, with just fresh bread and butter. Yum lunch!


Here's the original for you visiting Germans ...

Eingelegte Bohnen (Rezept von Tante Helga)

Bohnen, gruene oder gelbe, nicht zu weich kochen.

Gewuerze, Menge nach Geschmack
Bohnenkraut
Dill
Estragon
Zwiebel
Meerrettich

Senfkoerner
1 Lorbeerblatt
1 Tabl. Salz
1 Tabl. Zucker
1/2 Tasse Essig auf 1 Liter Wasser (ca 4 cups)

Wasser mit Salz, Zucker und Essig aufkochen bis sich der Zucker geloesst hat und ueber die geschichteten Bohnen giessen. Ein paar Tage stehen lassen. Guten Appetit.

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